Lousy christmas and a crappy New Year !

2020 on eittämättä ollut meille monille rankin vuosi pitkiin aikoihin, ainakin jos ajatellaan asiaa maailmanlaajuisesti. Tämä kohta taakse jäävä koronavuosi on pakottanut meidät aivan uusiin tilanteisiin. Yhtäkkiä ollaankin oltu jumissa kotona neljän seinän sisällä, lapset ovat jääneet kotiin päiväkodista ja koulusta, valtaosa paikoista on laittanut lapun luukulle ja sitä puolisoakin on joutunut kestämään ihan erilaisissa määrin kun ennen. 

 Tänään eletään vuoden viimeistä päivää ja olen törmännyt somessa lukuisiin postauksiin siitä, miten onnellisia ollaan että tämä vuosi päättyy vihdoin. Useimmissa näissä postauksissa toivotaan parempaa uutta vuotta ja muistellaan mennyttä, monille vaikeaa vuotta. Vähintään joka toinen postaus päättyy siihen, että jälleen luvataan uusia toteutettavia asioita tulevalle vuodelle. Minä ja ihanaiset blogikollegani päätimme sen sijaan muistella yhdessä, että mitäs se vuosi 2020 opettikaan meille. Koska kiitollisuus on kaikesta harmaudesta huolimatta tärkeää, päätimme myös listata asioista joista olemme kiitollisia. 

 

"Vuosi 2020 on opettanut minua olemaan kiitollinen kaikesta siitä mitä minulla jo on. Minulla, kuten monella muullakin, on tarve haalia uutta, hienompaa, parempaa ja isompaa, olipa kyse mistä tahansa. Joka kerta vuoden vaihtuessa olen luvannut olevani parempi äiti ja ystävä, hankkiutuvani vihdoinkin siihen kuuluisaan kesäkuntoon, aloittavani karkkilakon, kierrättäväni... You name it. Niin tein myös 1.1.2020. Sitten tuli maaliskuu ja koko maailma tuntui pysähtyvän. Kesäkunnolla ei yhtäkkiä ollutkaan mitään väliä, eihän kesälläkään päässyt kesämökkiä kauemmas kun kauan odotettu Kreikan reissukin peruuntui koronan vuoksi. Miksi olisin ollut parempi ystävä, eihän ketään saanut edes tavata? Vuosi vetäisi maton jalkojen alta. Niin uudenvuodenlupauksia kuin muitakin asioita elämässä oli tarkasteltava ihan uudelta kantilta. Sen sijaan että olisin tarjonnut lapsilleni uusia kokemuksia ja elämyksiä jossain muualla kun kotipihassa, kaikki tapahtuikin kotona. Esikoinen oppi ajamaan pyörällä, aakkoset, kirjoittamaan ja lukemaan vähän. Kuopus oppi ajamaan potkupyörällä ja vihdoin saatiin aikaiseksi vierottaa hänet tutista. Kun tuntui, ettei ole mitään tekemistä nappasin puhelimen käteen ja laitoin vihdoin viestiä ystävälle, ihan vaan kysyäkseni kuulumisia. Siitä yksinkertaisesta eleestä lähti käyntiin mitä uskomattomampia keskusteluja joita ei välttämättä muuten olisi tullut käytyä. Aina viesteissä ei varsinaisesti ollut sen kummempaa sisältöä. Joskus vertailtiin finnejä, joskus vaihdeltiin meemejä ja naurettiin virtuaalisesti hymiöiden voimalla. Näin jälkeenpäin ajateltuna nuo hetket ovat korvaamattoman arvokkaita. 

Isoin muutos  tässä vuodessa oli se, että kahdeksan turvallisen vuoden jälkeen irtisanoin itseni vakituisesta työpaikasta ja hyppäsin täysin tuntemattomaan. Hyppy ei sekään mennyt kuten Strömsössä ja mennyt syksy olikin omassa vuodessani kaikista kurjin. Vaikka asiat eivät menneet kuten ajattelin, on tämä syksy opettanut minulle valtavan paljon. Siinä missä ennen olisin tarponut tervassa hampaat irvessä vaikka väkisin, osaan nyt nostaa kädet pystyyn ja todeta että asialle on tehtävä jotain jos se ei tunnukaan hyvältä. Vuosi 2020 on opettanut minua kestämään pettymyksiä ja opettanut asioita sen kuuluisan kantapään kautta. Enää en pelkää epäonnistumista enkä häpeä kertoa, ettei ruoho ollutkaan vihreämpää aidan toisella puolella. Se on elämää ja vastoinkäymiset todellakin vahvistavat meitä ihmisinä."


Vuonna 2020 meillä oli uudella tavalla aikaa perheelle ja lähimmäisille mutta myös itsetutkiskelulle. Joillekin parisuhteille vuosi oli kohtalokas, toisille se oli uuden, ihanan elämän alku.


"Elämän kulkuun ei voi itse vaikuttaa, se menee menojaan ja tuo tielle niin hyvää kuin pahaakin. Lapset ovat suurin voimavara elämässä. Kielletty rakkaus voi muuttua sallituksi ajan myötä. Suhde ihmiseen itseensä on tärkein suhde, joka meillä on. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin."


"Vuosi 2020 on opettanut minulle, että olen arvokas. Olen viisas, kaunis ja tärkeä juuri tälläisena kuin olen. Olen hyvä ihminen. Olen avulias ja kiltti ja kohtelen ihmisiä hyvin. Ansaitsen hyvät asiat elämässäni. Olen rakkauden arvoinen.

Entisessä parisuhteessani sain jatkuvasti kuulla olevani huono ja vaikea ihminen, ruma ja vääränlainen. Se parisuhde päättyi ja löysin itseni. Ymmärsin, että entisen kumppanini mielipiteet minusta eivät määritä minua. Olimme liian erilaisia ihmisiä elämään sovussa, eikä se tee kummastakaan vääränlaista. 

2020 toi minulle elämäni rakkauden. Parisuhteen, jossa vihdoin ymmärrän, mitä rakkaus tarkoittaa. Ymmärrän millaista on luottaa toiseen täysin. Uskaltaa rakastaa täysillä ja saada vastarakkautta yhtä lailla takaisin. Ymmärrän millaista on olla onnellinen.

Vuosi 2020 on elämäni suurin vuosi ja olen siitä kovin kiitollinen."


Lämmin halaus kaikille joita mennyt vuosi on kohdellut kurjasti. Sinulle joka päätit parisuhteen tai olit jätetty osapuoli. Sinulle, joka olet ollut tai olet edelleen lomautettuna. Sinulle, joka jäit kokonaan työttömäksi. Sinulle, jolla on taloudellisia ongelmia tämän vuoden takia. Sinulle, joka olet masentunut. Sinulle, jonka mielenterveys koki kolauksen tänä vuonna. Sinulle, joka uskalsit hakea apua. Sinulle, joka mietit hakevasi apua. Sinulle, jolla on yksinäistä tai vaikeaa.

Lämmin halaus kaikille joille tämä on ollut paras vuosi ikinä. Sinulle, joka olet löytänyt uuden rakkauden. Sinulle, joka olet valmistunut ammattiin. Sinulle, joka olet saanut uuden työpaikan. Sinulle, joka olet ollut rohkea ja hypännyt tavalla tai toisella tuntemattomaan. Sinulle, joka olet jaksanut auttaa heikompaa. Sinulle, joka olet löytänyt itsesi tai intohimosi.


Lämmin halaus ihan jokaiselle teistä, olette arvokkaita ja tärkeitä juuri tuollaisina kuin olette, juuri tuossa elämäntilanteessa.


Onnellista uuttavuotta ihan jokaiselle toivottaen,

Henna & Girl Talkin naiset.

 

 

Comments

Popular Posts