Suussa sulavat Omar-palat

Teksti: Katja
Kuvat: Katja


Jos olet herkkulakossa, suosittelen sulkemaan tämän postauksen heti!
Leivottiin tänään pojun kanssa Omar-paloja. Nämä on ihanan helppoja tehdä ja niiin hyviä! Olen tehnyt näitä joskus vuosia sitten kerran ja silloin huomasin että nämä olivat parhaimmillaan suoraan pakkasesta otettuna, kylminä tai jopa vähän jäisinä. Eli aivan huippu hyvä resepti tehdä pakkaseen odottelemaan vieraita, jos et itse syö sieltä kaikkia niinkuin itse aiemmin tein. Käytin gluteenittomia jauhoja joten tämä ohje on gluteeniton (kannattaa huomioda että Omar karkkien tuoteselosteessa lukee että ne saattavat sisältää vehnää), mutta jauhoina voisi käyttää aivan hyvin myös vehnäjauhoja.


Tarvitset:
- 4 kananmunaa
- 2,5dl sokeria
- 200g voita
- 4dl gluteenittomia jauhoja
- 2,5tl leivinjauhetta
- 2tl vaniljasokeria
- 3rkl kaakaojauhetta (itse jätin tämän pois)
- 2dl perunajauhoja
- 2dl maitoa

Lisäksi kuorrutteeseen:
- Pussillinen Omar- karkkeja
- 2dl kuohukermaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon sekaan. Lisää joukkoon sulatettu voi, sekä maito ja kääntele ainekset sekaisin. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla (200 asteessa) noin 15min. Valmista kuorrute lisäämällä Omar-karkit sekä kuohukerma kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 5min, kunnes seos sakeutuu. Kaada  kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele! Me käytettiin koristeluun sulatettua suklaata sekä mantelirouhetta


Ensi kerralla kun mielesi tekee leipoa jotain makeaa, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan näitä! En usko että tulet pettymään, paitsi ehkä siihen kuinka vähän yksi pellillinen onkaan, kun kyseessä on
tällainen herkku.

Comments

Popular Posts