Joulukalenteri, luukku 18: 5 x syötävät joululahjat

Teksti: Roosa
Kuvat: Pixabay



Itsetehdyt joululahjat ilahduttavat, niin tekijää kuin lahjan saajaakin. Niitä on helppo tehdä lasten kanssa, ja samalla lapset oppivat valtavasti antamisen ilosta.

Alta löytyy meidän perheen bravuurit joulumuistamisiin!





1. Piparminttu-suklaamarengit

Emma Iivanaisen marengit ovat meidän koko perheen jouluherkku, ja niistä saa myös gluteenittoman version jättämällä suklaan pois.

Näistä me kasataan myös ihania marenki-kuusia piparminttutankojen ja suklaan palasten kanssa, ja sellofaaniin käärittynä ne ovat ehdottomasti herkkupöydän kruunaaja!

Ohje: https://paintedbycakes.blogspot.com/2012/12/piparminttukarkit-peppermint-treats.html






2. Itsetehdyt suklaa-konvehdit

Suklaakonvehtien teko on helppoa, varsinkin jos valmiita konvehteja säilyttää jääkaapissa.

Sulaneeseen suklaaseen sekoitetaan haluttua lisuketta ja kaadetaan joko silikonimuotteihin tai pieniin paperivuokiin ja siirretään jääkaappiin jäähtymään.

Meillä on muutama maku, joita tehdään joka vuosi!

Minä RAKASTAN maapähkinävoita, joten omat lempparini syntyvät maitosuklaasta, maapähkinävoista ja tomusokerista. Maapähkinävoihin sekoitetaan sen verran tomusokeria että siitä saa pyöriteltyä pieniä palloja, joiden päälle kaadetaan sulaa suklaata.

Lasten lemppareita ovat marenki-suklaa ja piparisuklaa, ja yksinkertaisuudessaan sekoitamme vain sulatettua suklaata ja murskaamme marenkeja ja pipareita sekaan!

Valkosuklaa ja raastettu appelsiinin kuori ovat lyömätön yhdistelmä, ja tuoksu on mahtava.





3. Piparikuuset

Nämä valmistuvat piparkakkujen leivonnan yhteydessä, ja ne koristellaan pikeerillä näyttämään lumen peittämiltä kuusilta, lapset rakastavat kasata näitä, ja lopputuloksessa näkyy aina jokaisen pienen käsiparin oma jälki.






4. Saaristolaisleipä

Jouluun kuuluu ehdottomasti tämä leipä, sen tuoksu ja maku saavat jo pelkästään joulutuulelle, ja näiden valmistaminen on superhelppoa, vaikka vaatii hieman aikaa!

Itse käyttämäni Valion resepti löytyy täältä: https://www.valio.fi/reseptit/saaristolaisleipa-1/

Nämä kääritään jäähtyneinä ruskeaan paperiin ja sidotaan nauhalla, ja ne ovat parhaimmillaan parin päivän päästä!





5. Valmiit ainekset purkissa + ohjeet

Nämä toimii aina! Lasiseen purkkiin kasataan kerroksittain esimerkiksi suklaakeksien, vaahtokarkkikaakaon tai granolan ainekset, ja liitetään mukaan kortti ohjeineen. Nämä on kauniita ja hyödyllisiä, kun esimerkiksi tekee mieli leipoa, mutta kaapista ei löydykkään kaikkea tarvittavaa!





Ihanaa Joulun odotusta!

xx Roosa

Comments

Popular Posts