Joulukalenteri, luukku 19: Aatto lähestyy

Teksti: Karoliina Teerikorpi
Kuvat: Karoliina Teerikorpi

Aattoon on enää alle viikko ja kutkuttava odotus on täyttänyt meidän mielet ja kodin. Ollaan tehty paljon pieniä jouluisia juttuja ja nautittu tunnelmasta ja LUMESTA! Lumi tosiaan tuli vihdoin tänne eteläänkin ja voi tietenkin olla, että lumi on muisto vain aattona, mutta nautitaan nyt silti siitä niin kauan kun voidaan. 





Iltaisin kun lapset ovat menneet nukkumaan, ollaan mieheni Antonin kanssa tehty viime hetken joululahjalistoja (tai ainakin kovasti suunniteltu tekevämme niin), syöty joulusuklaita, ja otettiinpa eilen pienet viinilasillisetkin. Pieni tilkka viiniä viltin alla yhden jouluvalomme loisteessa teki ihmeitä kiireisen ja hektisen päivän jälkeen. Joulun aika on ihanaa aikaa mutta helposti myös kiireistä ja stressaavaa. On tärkeää ottaa pieniä nautinnollisia hetkiä itselleen kaiken tohinan keskellä! 



Joulun herkut kuuluu olennaisina osina joulun aikaan, eikä pelkästään aattoon vaan myös aikaan ennen aattoa. Tällä viikolla olemme käyneet testaamassa Ikean joulubuffetin ja tehneet meidän perheen lempparitorttuja eli joulutorttuja vadelma- ja vaniljatäytteellä. Helppoja ja niin herkullisia! Esimerkiksi Blå Bandilla on paistonkestävää vaniljakastiketta. Kun kastikkeen tekee vain 2 desiin paketin ohjeen 4 desin sijasta, tulee ihanaa paksua vaniljatäytettä! Sitten kaveriksi sopiva paistonkestävä marmeladi ja torttujen päälle. Joulun herkullisin ja helpoin leivonnainen on valmis. 











Olemme käyneet myös Helsingin keskustassa jouluostoksilla ja tunnelmoimassa parit eri joulumarkkinat eli Tuomaan markkinat ja Kampin edustalla olevat Kansainväliset joulumarkkinat. Molemmat olivat todella ihania ja visuaalisesti suloisia ja sytyttivät kyllä joulun tunnelman mieleen saman tien. Joulumarkkinoita on joulun alla todella paljon ja vaikka kaikkia ei millään ehdi itse kiertää, on mukavaa, että valinnanvaraa piisaa. Joulumarkkinat ovat myös usein kaikki jollain tavalla erilaisia joko teemaltaan tai toteutukseltaan, eli melkein jokaiselle joulunviettäjälle löytyy varmasti ne omanlaiset markkinat. Vielä ehtii varmasti katsastamaan edes jonkun niistä!


Meidän jouluun ja jouluun valmistautumiseen kuuluu olennaisena osana myös joululeffat! Siskoni Sofia oli meillä yksi yö hiljattain ja me katsottiin meidän ihan lemppareista lempparein joulupiirretty eli Joulu Ankkalinnassa. Tuo 3D-joulupiirretty on kuulunut mun ja siskojen jouluun jo melkein 15 vuotta (ilmestynyt vuonna 2004) ja siitä perinteestä ei aiota luopua. Kannattaa kurkata, se löytyy muunmuassa Viaplaysta!

Ihanaa joulun odotusta ja jouluvalmisteluja kaikille!

<3: lla Karoliina

Comments

Popular Posts