Joulukalenteri, luukku 15: Saaren joulumaa

Teksti: Jennileena
Kuvat: Jennileena

Joka vuotisiin jouluperinteisiimme kuuluu päästä Mäntsälän Saaren kartanon Joulumaahan. Joulumaa on ihana koko perheen joulutapahtuma, joka tänä vuonna järjestettiin jo 20.n kerran. Tapahtuma kestää viikon verran ja se on rakennettu Saaren kartanon / Keudan puutarhan kasvihuonetiloihin. Tapahtumassa on vuosittainen joulutori, jossa on myynnissä upeita erilaisia jouluisia käsityötaitajien taidonnäytteitä, herkkuja, koruja, lämpimiä neule- ja huopavaatteita, kaikkea niin lapselle kuin aikuisellekin. Saaren puutarhamyymälä ja kahvio on koristettu kauniiseen jouluiseen tunnelmaan, sekä paikalle on rakennettu joulumetsä, jossa voi käydä kurkkimassa eläimiä, kuten esimerkiksi poneja, minipossuja, ankkoja, koiria, lehmiä ja vuohia. Eläinrakkaana ihmisenä koitin hillitä tuituin hokemista, enkä edes mennyt poniratsastukseen, kuulemma se oli lapsille kohdennettu. Kunhan oma mukula kasvaa isommaksi, niin täytyy itse luikkia siivellä aina mukaan kaikkiin lapsille tarkoitettuihin juttuihin. En myöskään kehdannut mennä paloautoon kurkkimaan ilman lasta, mutta ehkä sitten ensi vuonna. Kävimme myös piipahtamassa ravintolan puolella syömässä buffet-herkkuja. Että jos tähän mennessä ei ole vielä saanut joulufiilistä aikaiseksi, niin kyllä sitä joulun fiilistelyä löytyy joulumaasta. Kokoan tähän lopuksi kuvia lempparijutuistani tämän vuotisesta joulumaan tarjonnasta.


Puutarhamyymälän kukkaloistoa



Kukka-asetelmakilpailun upeita töitä

Oma henkilökohtainen suosikkini, tämän olisin voinut ottaa vaikka hääkimpuksi.



Jouluhulinaa torilla


Nämä Kakkukoton piparitalot olivat niin kauniita taideteoksia, että näitä tuli kuvattua monta sorttia.  <3


Ei voinut kuin hämmästellä kuinka paljon ihmisillä on erilaisia kädentaitoja ja kekseliäisyyttä, nämäkin pitsipiparkakut olivat todella upeita!

Tämän vuotinen oma henkilökohtainen suosikkipisteeni oli Neulova Ninja, jolla oli toinen toistaan söpömpiä virkattuja hassuja tyyppejä ja otuksia, kaikki olivat niin supersöpöjä ja taitavasti tehty. Ja allekirjoitan täysin tuon sloganin, kyllä, Maailma tarvii pinkkii, glitterii ja virkattui otuksii!

Kaikki nämä virkatut tyypit oli nimikoitukin, taitelija kertoi ettei yksikään tyyppi lähde maailmalle ilman nimeä. Omaa mieltäni jäi kaivelemaan Eino-niminen yksisarvinen, joka tarvitsee varmaan vielä käydä noutamassa, jos ei ole uutta kotia saanut, Meidän pieni Nuutti-poika taitaa tarvita virkatun glitterystävän.

Yllättäen tuli taas osteltua jouluisia taatelikakkuja, sekä keksejä, joita molempia löytyi myös gluteenittomana kaltaiselleni ruokavammaiselle.

Nämä tonttulakit, mun sydän sulaa!




Ankkalampi...

...ja lammen asukas.



Joulumaa on tosiaan vielä avoinna keskiviikkoon asti, joten lämpimästi suosittelen siellä käymään. Ja kyllä, siellä on muitakin ihmisiä, eli ei ehkä sovi sellaisille, jotka överisti kammoavat väentungosta. Itse ehkä kuulun tähän kastiin, mutta tapahtuma on niin kiva, että siitäkin huolimatta sinne tulee joka vuosi uskaltauduttua käymään. 

Jouluista viikonloppua kaikille!

Jennileena

Comments

  1. Eino yksisarvinen löysi uuden kodin, mutta uusia glitteriystäviä on odotettavissa tulevana vuonna runsain mitoin ja aivan varmasti niitä löytyy viimeistään Joulumaasta 2019 :) Oli mukava lukea, että tykkäsit meidän Joulumaa pöydästä. Ihanaa joulunaikaa ja upeaa vuotta 2019!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts