Joulukalenteri, luukku 14: Jouluinen rahkajälkiruoka
Teksti: Katja
Kuvat: Katja
Olen itse todella huono tekemään mitään jälkiruokia. Inhoan kaikkea vatkaamista, kohottamista, hyytymistä sun muuta, joten tämmöinen helppo rahkajälkiruoka sopii minulle paremmin kuin hyvin!
Itse käytin laktoositonta kermaa ja rahkaa, sekä gluteenittomia pipareita. Ohjeesta tulee neljä annosta.
Tarvitset:
- 2dl kuohukermaa
- 200g piparkakkurahkaa
- 1tl piparkakkumaustetta
- 60g piparia muruina (jätä muruja hieman koristeluun)
- suklaata koristeluun
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka joukkoon. Mausta piparkakkumausteella ja lisää joukkoon murskatut piparkakut. Itse käytin koristeluun piparkakkumuruja sekä suklaata. Tähän sopisi todella hyvin lisäksi puolukat ja kinuskikastike! Koristelussa voisi käyttää myös esimerkiksi erilaisia pähkinöitä, marjoja tai kuivattuja hedelmiä. Tänä vuonna tämä toimii joulupöydässämme jälkiruokana!
Comments
Post a Comment