Ruokaohje: Parit pannukakut

Teksti: Karoliina Teerikorpi
Kuvat: Karoliina Teerikorpi

Jaan Instagramissani @karoliinateerikorpi melko innokkaasti erilaisia kokeilevia kokkailuitani, etenkin siis niitä onnistuneita versioita. Lähiaikoina tulin kokeilleeksi karamellisoitua banaanipannukakkua ja amerikkalaisia pannukakkuja ja niiden ohjeita minulta pyydeltiinkin Instassa todella monien toimesta! 

Pitemmittä puheitta, haluan jakaa teille kaikille nämä ohjeet, koska vaikka itse sanonkin; nämä ovat herkkua! Karamellisoitu banaanipannukakku sopii hyvin jälkiruuaksi kermavaahdon tai jäätelön kanssa tai vaikka luksus-välipalaksi jugurtin ja marjojen kanssa. Amerikkalaiset pannukakut sen sijaan ovat aivan pakollinen osa ihanaa pitkää viikonlopun aamiaishetkeä. Olen pitkään yrittänyt luoda sitä omaa täydellistä mehevien ja ilmavien amerikkalaisten pannukakkujen reseptiä ja nyt luulen, että onnistuin. Kokeile ja päätä itse, oletko samaa mieltä.


Karamellisoitu banaanipannukakku


Tarvitset:

Pyöreän piirakkavuoan

2 banaania
2 kananmunaa
noin 4-5 dl maitoa
noin 2-2,5 dl vehnäjauhoja
150 grammaa voita
0,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Esivalmistele: 

Laita uuni 200 asteeseen (käytä kiertoilmaa, jos mahdollista), laita voista noin 1/3 ja sokerista noin 1/2 piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkavuoka uuniin.

Tee näin:

Pilko banaanit viipaleiksi. Ota vuoka pois uunista kun voi ja sokeri on sulaneet keskenään tasaiseksi. Levitä banaaniviipaleet tasaisesti vuoan pohjalle ja laita banaanien päälle 1/3 voista ja loput sokerista. Laita vuoka takaisin uuniin

Banaanien paistuessa, tee taikina. Sulata loput voista. Sekoita munat ja maito vispilällä yhteen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Ripottele kuivat aineet hiljalleen taikinan joukkoon, samalla kokoajan sekoittaen. Jos taikina tuntuu liian löysältä pannukakkutaikinaksi, lisää hieman jauhoja. Jos taikina tuntuu paksulta, lisää maitoa. Taikinan tulisi olla koostumukseltaan hieman lettutaikinaa paksumpaa. Sekoita joukkoon jäähtynyt sulatettu voi ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kun banaanit ovat paistuneet ja hieman ruskistuneet reunoilta ja voi ja sokeri kiehuvat keskenään, ota vuoka pois uunista. Lisää taikina päälle. Laita takaisin uuniin ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. 

Nauti jäätelön tai kermavaahdon kanssa! Myös raikkaat marjat sopivat mainiosti makean banaanipannarin kanssa. 





Amerikkalaiset pannukakut

n. 8 kpl keskikokoista todella paksua ja täyttävää lettua

Tarvitset:

5 dl maitoa
1 dl kreikkalaista jugurttia
2 munaa
noin 2 dl jauhoja (jos taikina liian paksua, lisää maitoa, jos liian ohutta, lisää jauhoja. Koostumus tulisi olla lettutaikinaa paksumpi)
70 grammaa voita
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl sokeria

Voita paistamiseen

Esivalmistele:

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaisista kova vaahto. Siirrä valkuaisvaahto jääkaappiin hetkeksi odottamaan ja laita keltuaiset myös odottamaan erilliseen kuppiin käyttöä. 

Tee taikina näin: 

Sulata voi. Sekoita maito, jugurtti ja keltuaiset yhteen tasaiseksi seokseksi. Yhdistä jauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sokeri keskenään yhteen. Ripottele kuivat aineet nesteseoksen joukkoon kokoajan sekoittaen. Lisää voi ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Nostelee sekaan valkuaisvaahto. Älä vatkaa liian rajusti, mutta katso, että vaahto sekoittuu taikinaan tasaisesti. 

Paistaminen:

Laita pannu kuumenemaan keskilämmölle (Meillä 9 astetta hellassa, paistoin 5-6 asteella). Laita pannulle hieman voita. Anna voin sulaa ja kuplia ja lisää taikinaa pannulle paksu kerros. Valitse lettujen koko itse. Paista hiljalleen ja käännä hieman ennen kuin koko taikina hyytynyt päältä. Lettu on valmis kun se on molemmilta puolilta kullanruskea. 

Tarjoile lämpimänä haluamasi päällisten kanssa! Esimerkiksi. Kermavaahto, jugurtti, vaahterasiirappi, marjat ja hedelmät sopivat  näiden lettujen kanssa hyvin. 



<3:lla Karoliina

Comments

Popular Posts