Olethan tämänlainen sinä

Teksti: Karoliina Teerikorpi
Kuvat: Pixabay

Nykymaailmassa on alettu kiinnittämään paljon huomiota siihen, että kaikilla on oikeus olla sellainen kun on, ja kaikilla on oikeus tehdä elämällään mitä tekee, ja sehän on lähtökohtaisesti aivan mahtava suunta asioille. Samaan aikaan, tällä itsensä tiedostamisen ja etsimisen aikakaudella on myös alettu antamaan entistä enemmän ohjeita, että miten olla se PARAS MAHDOLLINEN OMA ITSENSÄ. Eli jotta kukaan ei tippuisi kärryiltä heti aluksi, yhteenvetona; ole oma itsesi ja tee sen näin:

Ole vauras ja itsenäinen nainen. Säästä rahaa ja oivalla, että sinä olet vastuussa sinusta. Älä etsi elättäjää, äläkä alistu perinteiselle mallille, jossa puoliso hankkii elannon ja sinä hoidat lapset ja kodin. Jos mahdollista, asu omassa asunnossa ja elä omaa elämääsi, saat fantastisen ja alati jännittävänä pysyvän parisuhteen bonuksena!



Hanki kuitenkin lapsia useampia sillä lapsiperhe-elämä ei todellakaan ole sitä tylsää Prisma-arkea mistä lähiaikoina on puhuttu. Ei ole pakko käydä Prismassa kun saa lapsia, voi käydä Stockmannin herkussa tai voi käydä torilta hakemassa ruuat, voi kasvattaa omat ruuat, voi tilata ruuat kotiovelle tai voi syödä ulkona. Hirveästi vaihtoehtoja, käytä niitä! Lapset rikastuttavat elämää ja lapsia tarvitaan, sillä Suomessa tällä hetkellä ilmenevä syntyvyyden lasku on huolestuttava asia. 

Lapsia ei kuitenkaan kannata hankkia ennen kuin opiskelut on opiskeltu ja elämä valmis lapsille. Mutta toisaalta, elämä ei ole koskaan valmis - se on jatkuva matka. Joten lapset kannattaa hankkia siinä sopivassa kohdassa, jossa tuntuu valmiilta mutta ei ole valmis koska mikään ei ole koskaan valmista. Ymmärretty? Hyvä, jatketaan. 

Edelliseen viitaten, lapsiahan ei myöskään hankita. Niitä saadaan jos universumi suo, joten ei kannata ottaa lapsi-aspektia ollenkaan mukaan siihen omaan elämän suunnitelmaan eikä minuuden pohdiskeluun. Unohdetaan siis lapset tästä pohdiskelusta kokonaan.

Kannattaa asua vuokralla koska se on helppoa ja mukavaa. Kannattaa kuitenkin samaan aikaan säästää omaan asuntoon koska jossain vaiheessa vuokralla asuminen ja jonkun muun vaurastuttaminen itsensä sijaan alkaa kuitenkin ärsyttämään. Jos kuitenkin haluaa matkustella ja nähdä maailmaa, ei kannata omistaa yhtään mitään. Ei kyllä toisaalta kannata lentääkään, ettei oma henkilökohtainen hiilijalanjälki kasva. Eli asu vuokralla tai omistusasunnossa ja matkustele tai älä matkustele. Ja muista kierrättää!



Nyt kun nämä asiat on kaikki sisäistetty ja TO DO-listalla, voidaan miettiä vähän syvällisempiä asioita. Millainen ihminen on hyvä ihminen? No hyvä ihminen tekee tietenkin kaiken sen mitä tässä jutussa on tähän mennessä lueteltu. Tämän lisäksi hyvä ihminen on sopivasti itsekäs ja kuitenkin todella antelias ja reilu, ystävällinen, oman arvonsa tunteva, rohkea mutta sopivasti varauksellinen. Hyvä ihminen tietää jo ennen yhtään virhettä olla tekemättä niitä mutta hyvä ihminen kuitenkin myöntää kun on tehnyt virheen ja hyvä ihminen ymmärtää, että virheet on inhimillisyyden merkki. Kunhan oppii virheistään eikä mielellään tee niitä alun alkaenkaan. Hyvä ihminen pitää kaikkiin elämänsä ihmisiin yhteyttä mutta hyvä ihminen kuitenkin pitää huolen omasta tilastaan ja omasta ajastaan, eikä näe ketään jos ei tunnu siltä. Mutta vastaa ja tapaa kuitenkin heti jos jollain muulla on tarve nähdä. Hyvä ihminen huolehtii kaikesta, huolehtii muista, huolehtii itsestään, huolehtii siitä ettei tee mitään vain siksi että pitäisi mutta tekee kuitenkin kaiken tarpeellisen.

Eli näin, näin helposti tullaan parhaaksi mahdolliseksi omaksi itseksi ja hyväksi ihmiseksi. Tai sitten kannattaa ehkä vain olla se kuka on ja tehdä sitä mitä haluaa. Enkä oikeasti sano, että elämänneuvot tai ohjeet olisivat kaikki pahasta, tarkoitan sitä, että korvia kannattaa höristää erityisen tarkasti, että löytää ne omaan ajatusmaailmaan sopivat vinkit. Jos joku asia saa ajattelemaan että tämä ei nyt varmaan ole minua varten, niin se tuskin sitä myöskään on. Joten olkaa kaikki sitä mitä olette ja unohtakaa kaikki äsken lukemanne! Paitsi se lause, jossa käskin kierrättää. Sitä pitäisi kaikkien tehdä, huvitti tai ei.

<3:lla Karoliina

Postauksen kuvat: Pixabay Kuvapankki


Comments

Popular Posts